Nieuws

50 jaar jubileum

Franssen Keukens bestaat 50 jaar

Venray | Familiebedrijf Franssen Keukens bestaat op zaterdag 6 maart op de kop af vijftig jaar. Inmiddels staat met de broers Giacomo en Jaarno Franssen de derde generatie aan het roer van de keukenspeciaalzaak die in 1971 werd opgericht door vader Huub en opa Wiel. "We hopen natuurlijk dat er ooit een vierde generatie in de zaak komt. Dat zou fantastisch zijn", vertelt Jaarno enthousiast.

Franssen Keukens werd in 1971 dus opgericht als Keukencentrum Franssen dat was gevestigd aan de Westsingel in Venray. In 1974 kwam daar een vestiging in Tegelen (sinds 1984 gevestigd in Venlo, red.) bij. "In 2006 zijn we van de Westsingel verhuisd naar het Keizersveld in Venray. Onze huidige vestiging hebben we in 2016 compleet verbouwd en daar plukken we tot op de dag van vandaag de vruchten van."

Sinds deze week kan de keukenspeciaalzaak weer mondjesmaat klanten ontvangen. Op afspraak dat wel, maar er is eindelijk weer bedrijvigheid in de showroom. "Daar waren we ook echt aan toe. We kunnen iedereen coronaproof ontvangen en volledig volgens de richtlijnen van het RIVM. Klanten kunnen telefonisch hun afspraak maken via 0478-582851."

Jaarno en Giacomo waren op jonge leeftijd al in de keukenspeciaalzaak te vinden. "Het is een prachtig beroep. Ik vind het iedere keer weer een feestje om voor de klant een droomkeuken samen te stellen. Het vak is ons met de paplepel ingegoten. Ik zou geen ander werk willen doen." Franssen Keukens werkt met een eigen team van ervaren en enthousiaste monteurs. Op die manier wordt de kwaliteit van levering en plaatsing gewaarborgd. "We zijn allemaal trots op ons product. De lijntjes tussen de klant, monteurs en verkopers zijn erg kort. Dat wordt doorgaans als erg prettig ervaren. Je koopt maar een paar keer in je leven een nieuwe keuken, dus dat moet goed en soepel verlopen."

De keukenspeciaalzaak op het industrieterrein in Venray mikt op het hoog- en middensegment. "We werken met louter met kwaliteitsapparatuur van merken als Siemens, Miele, Bora en ATAG. In al die jaren gaan we vanzelfsprekend ook altijd met de tijd en laatste trends mee. Op dit moment zijn bijvoorbeeld zwarte keukens erg in trek. Dat was verschillende jaren geleden bijvoorbeeld ondenkbaar. In onze regio zijn ook andere keukentypes in trek als je dat bijvoorbeeld vergelijkt met Amsterdam. Ook onze showroom gaat, als visitekaartje van ons bedrijf, met de tijd mee."

Vanwege de huidige coronapandemie wordt het jubileum niet gevierd zoals gehoopt, maar de familie Franssen hoopt op termijn toch te kunnen proosten op een halve eeuw Franssen Keukens in Venray. "Tot die tijd staat de koffie op afspraak klaar in onze showroom."

Peel en Maas

Terug naar overzicht

Openingstijden

Ma 09:00 - 17:00 uur (Venlo-Blerick gesloten)
Di 09:00 - 17:00 uur
Wo 09:00 - 17:00 uur
DO 09:00 - 17:00 uur(*)
Vr 09:00 - 17:00 uur(**)
Za 10:00 - 16:00 uur
Zo Gesloten

(*) Alleen op afspraak mogelijk na 17:00 uur Venlo

(**) Alleen op afspraak mogelijk na 17:00 uur Venray

Contact

Venray
Keizersveld 79
5803 AP Venray
(0478) 58 28 51
Venlo
Antoniuslaan 2
5921 KC Venlo
(077) 387 1006

Privacy Policy